Ocampos blij met debuut: 'Hier gekomen voor de geschiedenis en het project'

Ocampos blij met debuut: 'Hier gekomen voor de geschiedenis en het project'

04-09-2022 14:35
73

Lucas Ocampos mocht zaterdag zijn debuut maken voor Ajax in het duel met sc Cambuur. De aanwinst van de Amsterdammers mocht het laatste kwartier meedoen en is blij zijn eerste minuten te hebben gemaakt voor de club. 

Ajax won het duel zonder veel moeite met 4-0. "Ik ben blij dat ik mijn debuut heb gemaakt, al was het natuurlijk maar een paar minuten. Ik heb voor deze club gekozen vanwege de geschiedenis, het project, en omdat de club altijd meedoet om het kampioenschap. Ik ben heel blij dat ik naar deze grote club ben gekomen", zegt Ocampos in gesprek met ESPN

Met de komst van Ocampos is de bezetting nóg groter bij Ajax, waardoor er veel concurrentie is voor een plek in de aanval. "'Er zijn natuurlijk heel veel goede spelers. Maar als je bij een goed team wilt spelen, bij één van de beste ter wereld, moet je het altijd tegen de besten opnemen", stelt de Argentijn, die toegeeft dat het naderende WK ook een beweegreden was om naar Nederland te komen. "Dat is ook een reden dat ik heb besloten om hierheen te komen. Het niveau is goed en je speelt in de Champions League. Het was een geweldige optie om als speler te blijven groeien en om nieuwe ervaringen mee te maken", besluit Ocampos.