Matchwinner Cerny op dreef tegen PSV: 'Lang geleden dat ik me zo voelde'

Matchwinner Cerny op dreef tegen PSV: 'Lang geleden dat ik me zo voelde'

04-09-2022 15:28
17

Vaclav Cerny scheurde in 2017 zijn kruisband en leed in 2021 aan een zware knieblessure, die hem bijna een jaar aan de kant hield. De Tsjech was zaterdag echter op dreef tegen PSV en voelde zich voor het eerst sinds lange tijd weer de oude. 

Cerny tekende voor beide treffers aan de kant van FC Twente en vooral zijn tweede goal was van grote schoonheid. Cerny was zondag in de uitzending bij ESPN en had het kort over zijn twee zware blessures. "De eerste keer dat ik voelde dat ik het weer in me had, was met het Tsjechisch elftal tegen Spanje. Toen hadden we allemaal, en ik vooral, een topwedstrijd gespeeld afgelopen zomer. Toen dacht ik: poe, het voelt wel zoals vóór mijn blessure."

Wedden

Meer odds

"In de voorbereiding ging het ook prima, maar daarna kwam er een mindere fase. Maar gisteren (zaterdag, red.) had ik momenten dat ik dacht: het is lang geleden dat ik me zo voelde. Je voelt zelf die momenten aan", besluit Cerny. De rechtsbuiten speelde tussen 2016 en 2019 bij Ajax en maakte vervolgens de overstap naar FC Utrecht. De Tsjechisch international speelt sinds 2021 bij FC Twente.