Yilmaz laat van zich horen na Fortuna-geruchten: 'Ben geen trainer, geen tiran'

Yilmaz laat van zich horen na Fortuna-geruchten: 'Ben geen trainer, geen tiran'

04-09-2022 17:31
116

Burak Yilmaz heeft gereageerd op de berichtgeving rondom hem van de laatste weken. De Turkse aanvaller zou een dikke vinger in de pap hebben bij Fortuna Sittard en de interim-trainers op sommige momenten zelfs overrulen. Yilmaz stelt echter dat dat niet helemaal klopt.

Na de wedstrijd tussen Fortuna en FC Utrecht gaat Yilmaz in gesprek met Voetbal International. De vedette heeft zelf gevraagd om een interview en doet zijn verhaal. "Het is wennen, voor mij en voor de club. Dat is logisch. Maar ik ben niet bezig met mezelf, alleen met Fortuna. Ik ben geen trainer, geen tiran. Ik doe gewoon mijn best en wil deze club vooruit helpen."

Yilmaz bepaalt naar eigen zeggen niet wie er wel en niet spelen bij Fortuna. De 77-voudig international geeft een voorbeeld van een beslissing die door interim-trainers Dominik Vergoossen en Jeroen Schepens is genomen tegen Utrecht. Yilmaz zou dat anders doen. "Maar dat is hun goed recht. Ik ben de trainer niet en wil dat ook niet zijn, wat er ook wordt gesuggereerd. De komende twee jaar ben ik nog voetballer, daarna wordt het pas tijd voor een nieuwe rol."

De 37-jarige aanvalsleider is ook niet de oorzaak van het vertrek van trainer Sjors Ultee. "Van mij had hij niet weg gehoeven. Maar ook dat is voetbal."