Ajax voegt daad bij het woord en schrijft Ihattaren niet in voor Champions League

Ajax voegt daad bij het woord en schrijft Ihattaren niet in voor Champions League

04-09-2022 18:54
129

Het lijkt erop dat Ajax Mohamed Ihattaren niet heeft ingeschreven voor de Champions League. Op de website van de UEFA staat de linkspoot niet tussen de lijst met spelers van de Amsterdammers.

Afgelopen vrijdag was de deadline voor het inschrijven van spelers voor de Champions League. Op basis daarvan heeft de UEFA de spelerslijst van Ajax bijgewerkt op zijn website. Spelers als Giovanni, die bij Jong Ajax op de bank zit, zijn wel ingeschreven, maar Ihattaren niet. Ajax heeft nog altijd niets gecommuniceerd over de toekomst van Ihattaren, maar het is veelzeggend dat hij niet op de Champions League-lijst staat. Trainer Alfred Schreuder hintte eerder al op het niet inschrijven van Ihattaren.

Overigens zijn Kenneth Taylor, Brian Brobbey en Devyne Rensch ook niet te vinden op de site van de UEFA, maar dat heeft een andere reden. Het drietal komt uit de jeugd van Ajax, waardoor de club ze mag inschrijven op de B-lijst. Dat zorgt ervoor dat meer spelers ingeschreven kunnen worden. Ihattaren kan niet op de B-lijst geplaatst worden omdat hij niet uit de opleiding van Ajax komt.

Voor de rest kent de Champions League-lijst van Ajax weinig verrassingen. Alle aanwinsten zijn ingeschreven voor het miljardenbal. Er is dus niet weer sprake van een vinkjesgate, zoals bij Sébastien Haller anderhalf jaar geleden.