Swansea geniet van 'goaltjesdief' Piroe: 'Wat een briljante jongeman is het'

Swansea geniet van 'goaltjesdief' Piroe: 'Wat een briljante jongeman is het'

05-09-2022 10:34
30

Swansea City staat achttiende in de Championship, maar Joël Piroe gooit hoge ogen bij The Swans. De Nederlander was dit seizoen al drie keer trefzeker en maakte zaterdag het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Queens Park Rangers. Manager Russell Martin is lyrisch over de aanvaller. 

Piroe miste eerder in het duel nog een strafschop, maar liet zich niet gekmaken en verschalkte doelman Seny Dieng enkele minuten later. Russell kan zijn geluk niet op met de Nederlander. "Wat een briljante jongeman is dat, echt waar. Je ziet hoeveel hij gegroeid is het afgelopen jaar", zegt de manager via de clubkanalen. "Wat Joël ons fysiek zonder bal geeft, blijft misschien wat onder de radar. Hij is zó slim in het druk zetten en wat hij doet voor het team."

De aanvaller wist in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen niet te scoren, maar kan volgens Martin goed omgaan met de druk die erbij komt kijken. "Hoe Joël omgaat met al het rumoer en de speculaties is ongelooflijk. Hij is zó gefocust. We mogen ons gelukkig prijzen dat we hem hebben. Het is onze beste beslissing van de zomer geweest om hem te houden. Hij heeft het naar zijn zin en heeft een geweldige relatie met iedereen bij de club", besluit Martin. De pas 23-jarige Piroe verliet PSV in 2021 om aan de slag te gaan in de Championship. In zijn eerste buitenlandse seizoen was de spits goed voor 22 treffers. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie