PSV krijgt onderuit de zak: 'Op dit moment de vijfde club van Nederland'

PSV krijgt onderuit de zak: 'Op dit moment de vijfde club van Nederland'

05-09-2022 15:30
289

Aad de Mos is niet onder de indruk van PSV. De voormalig trainer zag de Eindhovenaren tegen FC Twente (2-1) door het ijs zakken en noemt PSV de vijfde club van Nederland.

"PSV was met en zonder bal dramatisch", zegt De Mos tegen het Eindhovens Dagblad over de deceptie in Enschede. PSV had het geluk aan zijn zijde tegen AS Monaco, maar ging vervolgens ten onder tegen Rangers FC. "Nu dit echec...", vervolgt De Mos, die benadrukt dat de balans op 19 september, na duels met Arsenal en Feyenoord, echt kan worden opgemaakt. "Met alle respect, donderdag wordt er met 5-1 gewonnen van Bodø/Glimt en dan loopt iedereen de polonaise achter PSV aan."

Het irriteert De Mos dat er in de media geroepen wordt dat PSV van zichzelf verliest. "Dat is niet waar", zegt hij. "Ze spelen naar mijn idee het minste voetbal van de eerste vijf. Twente, AZ spelen beter, Feyenoord en Ajax ook. Ik maak me zorgen." PSV haalde negen nieuwelingen naar Eindhoven. De Mos plaatst zijn vraagtekens bij het transferbeleid. "PSV heeft van de daken geschreeuwd dat er geweldig is ingekocht. Als Ki-Jana Hoever dan weer met Jong PSV tegen TOP Oss moet spelen... Dat is niet goed."