Trainersavontuur van Hasselbaink in Engeland voorbij: Nederlander stapt op

Trainersavontuur van Hasselbaink in Engeland voorbij: Nederlander stapt op

5 september - 18:04 Laatste update: 18:29
35

Jimmy Floyd Hasselbaink is geen trainer meer van Burton Albion, dat meldt de club via de officiële kanalen. De Nederlander was sinds januari 2021 trainer van de club die uitkomt in de League One.

De slechte seizoensstart en het gebrek aan energie om de club verder te helpen zouden Hasselbaink de das om hebben gedaan. Burton Albion staat op dit moment op de laatste plaats in de League One met één punt uit zeven wedstrijden en daardoor besloot Hasselbaink om zijn spullen te pakken. Het was zijn tweede periode bij de Britse club. Van 2014 tot 2015 was de oud-spits al een jaar trainer bij de club.

"Ik heb de club zo ver gebracht als ik kon met de gelimiteerde middelen die we hier hadden", laat Hasselbaink weten op de site van zijn oude werkgever. "Nu is het tijd voor iemand anders om een hoop nieuwe energie in dit project te steken. Ik wil de fans en iedereen bij de club bedanken en ik hoop dat Burton Albion nog veel successen mag beleven in de toekomst."

Hasselbaink maakte in de punt van de aanval als speler furore bij onder andere Chelsea. Als trainer kwam hij niet verder dan korte termijnen als oefenmeester. Queens Park Rangers en Royal Antwerp FC zijn de meest in het oog springende clubs waar Hasselbaink aan het roer stond.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie