UEFA-voorzitter is snel met locatie WK 2030: 'Spanje en Portugal, weet ik zeker'

UEFA-voorzitter is snel met locatie WK 2030: 'Spanje en Portugal, weet ik zeker'

05-09-2022 18:26 Laatste update: 18:30
46

Aleksander Ceferin weet het zeker, het WK van 2030 wordt in Spanje en Portugal gehouden. Dat laat de voorzitter van de UEFA weten op het congres Football Talks in Lissabon geciteerd door The Athletic. Ceferin laat hiermee andere kanshebbers met weinig hoop achter.

Volgens de voorzitter is het al bekend dat het bid van Spanje en Portugal gaat winnen voor dat WK. Officieel wordt pas in 2024 beslist welke landen het eindtoernooi van 2030 mogen gaan organiseren. De concurrent van de twee Europese landen zijn Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay. Zij zouden het WK graag samen organiseren, mede omdat het dan precies honderd jaar geleden is dat het eerste wereldkampioenschap ooit werd gehouden in Uruguay.

Ceferin was via een videoverbinding aanwezig op het congres in Lissabon, maar kon het niet laten om zich toch uit te laten over de uiteindelijke organisator van het toernooi in 2030. Het WK van 2022 moet nog gehouden worden en zal dit jaar plaatsvinden in Qatar. Vanaf 20 november zal onder andere het Nederlands elftal proberen om daar de wereldtitel binnen te slepen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie