'Feyenoord in de race voor Eriksen, Deen zag af van stap wegens Ajax-verleden'

'Feyenoord in de race voor Eriksen, Deen zag af van stap wegens Ajax-verleden'

05-09-2022 20:13 Laatste update: 20:25
129

Feyenoord heeft de afgelopen transferperiode geprobeerd Christian Eriksen naar Rotterdam-Zuid te halen. De interesse van de Stadionclub in de Deen was serieus, maar de speler besloot zelf van een overgang af te zien.

Eriksen liep uit zijn contract bij Brentford en koos uiteindelijk voor Manchester United. Volgens Marcel van der Kraan, chef sport van De Telegraaf, had hij ook naar De Kuip gekund. "Een Nederlandse club wilde hem graag hebben. Dat was Feyenoord", zegt hij in de Kick-Off Voetbalpodcast van de ochtendkrant. "Ze hebben hem ook nog wel even gesproken. Ze waren heel dicht bij, maar uiteindelijk vond Eriksen het zelf niet het beste idee met zijn achtergrond", doelt Van der Kraan op diens Ajax-verleden.

Wedden

Meer odds

"Ik snap nog steeds niet dat Ajax Eriksen niet heeft binnengehaald. Ze hadden hem zo kunnen binnenhalen, want hij wilde zelf", vervolgt de journalist. "Zijn zaakwaarnemer heeft het meerdere keren voorgesteld, aangezien Eriksen transfervrij was. Ajax heeft het niet aangedurfd en daar zullen redenen voor zijn."

Clubwatcher Mike Verweij denkt de reden te weten. Hij stipt het hartkastje van Eriksen aan. "In de hele affaire met Nouri heeft Ajax bijna voor de rechter gestaan. Toen heeft de club betoogd, tijdens het bepalen van de schadevergoeding, dat hij ook bij een goede behandeling op het veld nooit meer terug had kunnen keren op een absoluut topniveau. Ik denk dat dit nu met Eriksen een probleem was voor Ajax. Maar hij had het tegendeel kunnen bewijzen."