Nederlands getint Atalanta verslaat Monza en gaat aan kop in Serie A

Nederlands getint Atalanta verslaat Monza en gaat aan kop in Serie A

05-09-2022 22:09
40

Atalanta Bergamo is de nieuwe koploper in de Serie A. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini versloeg maandagavond de nog altijd puntloze promovendus Monza. Marten de Roon, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners deden allemaal mee.

Atalanta had een klein uur nodig om de ban te breken tegen Monza, dat in vijf competitieduels pas twee keer wist te scoren. Na een scherp afgemeten voorzet tikte aanvaller Rasmus Höjlund van dichtbij binnen. In de 65e minuut deelde Atalanta, via een eigen doelpunt van Monza-verdediger Barbosa, de genadeklap uit. 

Het is alweer de derde overwinning op rij in de competitie voor La Dea, dat nu met dertien punten uit vijf duels aan kop gaat. De naaste achtervolgers zijn Napoli en Milan, met beide elf punten. Laatstgenoemde versloeg afgelopen zaterdag aartsrivaal Internazionale met 3-2. 

De Roon, die de gehele wedstrijd op het veld stond, deelde na afloop van de overwinning een ludieke post op Instagram. De middenvelder hoopt namelijk dat landgenoot Max Verstappen volgende week ook zegeviert op Italiaanse bodem, als daar de race in Monza op het programma staat.