Gullit laat zich uit over spitsendiscussie: 'Bij Leipzig geen knikker geraakt'

Gullit laat zich uit over spitsendiscussie: 'Bij Leipzig geen knikker geraakt'

06-09-2022 07:47
132

Marco van Basten en Ruud Gullit zijn diep onder de indruk van Erling Haaland. Het duo ziet een wezenlijk verschil in het niveau van de Noorse spits van Manchester City en de huidige Nederlandse aanvallers.

De Champions League-groepsfase keert dinsdag terug. Gullit en Van Basten laten hun licht schijnen op de beste spitsen in de Europese competitie. "Haaland is echt een fenomeen", concluderen beiden in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Tien keer gescoord al in zes competitieduels. Dat is wel heel bijzonder in de Premier League", aldus San Marco, die bijval krijgt van Gullit. "Ik blijf bij Haaland maar onder de indruk van zijn lijf in combinatie met zijn persoonlijkheid. Hij lijkt slungelig. Maar hij is zó snel, maakt geweldige vooracties en is zo in control voor een jongen van net 22."

Haaland is volgens Gullit een stuk verder in zijn ontwikkeling dan de spitsen uit Nederland, die in de Champions League actief zijn. "Onze vaste spits van het Nederlands elftal zit bij zijn club op de bank", doelt hij op Memphis Depay bij FC Barcelona. "Donyell Malen speelt bij Dortmund vaak aan de zijkant, als hij speelt. In de Champions League hebben we alleen Brian Brobbey als pure nummer negen. Die heeft in Duitsland bij Leipzig geen knikker geraakt, maar zou het in Oranje dan moeten gaan doen?", vraagt Gullit zich af. "Eerst maar eens wat laten zien in Europa met Ajax. Ik hoop dat dat lukt. Tuurlijk. Zou mooi zijn."