'Kritiek van Buijs valt niet goed bij Mechelen, maar baan nog niet op het spel'

'Kritiek van Buijs valt niet goed bij Mechelen, maar baan nog niet op het spel'

06-09-2022 19:53
25

Danny Buijs kent een teleurstellende start als trainer van KV Mechelen. De druk op de ex-coach van FC Groningen neemt nu al toe, maar volgens Het Nieuwsblad hoeft hij nu nog niet te vrezen voor een ontslag. 

Buijs nam deze zomer het roer over van de naar KRC Genk vertrokken Wouter Vrancken, die flink wat indruk wist te maken bij KV Mechelen. Dat lukt Buijs voorlopig nog niet. Na zeven speelrondes staat KV Mechelen op een elfde plek en pakte het slechts zeven punten. De laatste twee duels met Sint-Truiden (3-1) en RFC Seraing (2-3) gingen verloren.

Ondanks de slechte start zit Buijs voorlopig niet op de schopstoel. Volgens Het Nieuwsblad denkt Mechelen er nog niet aan om de veertigjarige Nederlander te vervangen. Hij krijgt 'nog wat tijd om de chemie in de spelersgroep te krijgen' en zal zaterdag ook tegen KV Kortrijk op de bank zitten. 

De kritiek die Buijs uitte over het gebrek aan kwaliteit viel desondanks niet goed intern. De clubleiding van Mechelen vindt dat er genoeg kwaliteit is om resultaten te boeken. De voormalig Groningen-trainer moet voor de ommekeer zorgen in de komende weken. 'Zo niet komt zijn positie onder druk te staan', luidt de waarschuwing van de krant.

Buijs kan de borst natmaken. Mechelen neemt het in september nog op tegen KV Kortrijk en OH Leuven. Daarna wachten clashes met Club Brugge, RSC Anderlecht en KAA Gent.