Chadli volgt voorbeeld andere Rode Duivels met terugkeer naar Jupiler Pro League

Chadli volgt voorbeeld andere Rode Duivels met terugkeer naar Jupiler Pro League

06-09-2022 21:52
23

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is ook officieel. Nacer Chadli zet zijn loopbaan voort bij KVC Westerlo. Hij volgt het voorbeeld van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, die ook al aan de slag gingen in de Jupiler Pro League.

Westerlo kondigt dinsdag aan dat het Chadli voor één seizoen huurt van Basaksehir. Bij de Turkse topclub heeft de buitenspeler nog maar een contract voor één jaar, tot medio 2023. De voorbije twee seizoenen speelde Chadli 51 keer voor Basaksehir. Daarin wist hij zes keer te scoren en was hij ook goed voor zes assists. 

Wedden

Meer odds

Het is niet de eerste keer dat Chadli (tijdelijk) op de Belgische velden komt spelen. In het seizoen 2019/2020 speelde de Rode Duivel op huurbasis voor RSC Anderlecht. Paars-wit huurde hem destijds van AS Monaco. In het verleden speelde Chadli ook nog voor AGOVV Apeldoorn, FC Twente, Tottenham Hotspur en West Bromwich Albion.

Bij Westerlo hoopt Chadli zich in de kijker te spelen bij de Belgische bondscoach Roberto Martínez met het oog op het WK in Qatar. Zijn laatste interland dateert alweer van juli 2021. In totaal kwam de aanvaller 66 keer uit voor de Rode Duivels. Deze zomer besloten ook Alderweireld (Royal Antwerp FC) en Vertonghen (Anderlecht) al terug naar hun geboorteland.