16

De Champions League-campagne van titelhouder Real Madrid is voortvarend begonnen in Schotland. Een smetje op de zege op Celtic was het geblesseerd uitvallen van Karim Benzema. Ook een andere kanshebber op de eindzege, Manchester City, boekte een overtuigende zege. Erling Haaland was weer eens de grote man.

Groep F
Celtic – Real Madrid 0-3
Ruim drie maanden na de Champions League-winst kwam Real Madrid voor het eerst weer in actie in het miljardenbal. Het duel met Celtic begon echter niet zoals gehoopt. Karim Benzema viel na minder dan een halfuur al uit met een knieblessure. De Franse ster werd vervangen door Eden Hazard. De Koninklijke bleek het in Schotland ook zonder Benzema af te kunnen. Tien minuten na de pauze kreeg Vinícius Júnior de bal van Federico Valverde en de Braziliaan schoof binnen: 0-1.

Real gooide het duel vier minuten later al in het slot. Luka Modric kapte in het strafschopgebied en de 36-jarige Kroaat schoot met de wreef raak. Daarmee toonde de Spaanse grootmacht zich bijzonder effectief. Hazard gaf de overwinning nog wat meer kleur.

RB Leipzig - Shakhtar Donetsk 1-4
In dezelfde poule kreeg RB Leipzig een verrassend pak slaag van Shakhtar Donetsk. De Oekraïners werden in het zadel geholpen door een onvoorstelbare blunder van Péter Gulácsi. De ervaren doelman nam veel te veel tijd en verspeelde de bal aan Marian Shved, die de bal in het lege doel schoof. De Duitsers leken in de tweede helft orde op zaken te stellen via Mohamed Simakan, maar niets was minder waar.

Het enthousiaste Shakhtar sloeg een minuut later alweer toe aan de andere kant via Shved, die zijn tweede maakte. Mykhaylo Mudryk en ex-Ajacied Lassina Traoré maakten de verrassing compleet en trakteerden Leipzig op een ruime nederlaag. Voor Traoré was het een mooi moment: het was zijn eerste doelpunt na zijn zware blessure.

Groep G
Sevilla – Man City 0-4
Manchester City won zeer eenvoudig bij Sevilla. Mede door een dubbelslag van Erling Haaland werd het 0-4. De Noor maakte al na twintig minuten zijn eerste Champions League-doelpunt voor The Citizens. In het vervolg hield City het overwicht, maar ook Sevilla kreeg enkele kansjes. In de jacht op de gelijkmaker brachten de Spanjaarden Kasper Dolberg, maar Phil Foden scoorde aan de andere kant. De Engelse smaakmaker was Nemanja Gudelj de baas en schoot laag raak.

Foden stuitte tien minuten later op Sevilla-doelman Bono, maar in de rebound profiteerde Haaland. Het was alweer zijn twaalfde officiële doelpunt van het seizoen. Een hattrick bleef uit in Spanje, want hij maakte plaats voor Julian Álvarez. In blessuretijd maakte Rúben Dias er wel 0-4 van na een voorzet van Riyad Mahrez.