Bazoer fit genoeg voor Conference League, middenvelder reist mee met AZ

Bazoer fit genoeg voor Conference League, middenvelder reist mee met AZ

07-09-2022 15:42 Laatste update: 15:54
78

Goed nieuws voor AZ: Riechedly Bazoer is fit genoeg om mee te reizen naar Slowakije, waar de Alkmaarders het in de Conference League opnemen tegen SC Dnipro-1. De middenvelder, die deze zomer van Vitesse overkwam, ontbrak sinds het duel met Dundee United. 

AZ speelde op 11 augustus tegen Dundee United en sindsdien kamptte Bazoer met een blessure. AZ won met speels gemak het tweeluik met Dundee en mag zich donderdag in Slowakije melden. Naast Bazoer is ook Zinho Vanheusden opgenomen in de wedstrijdselectie. De Belgische verdediger wordt dit seizoen gehuurd van Internazionale. 

De ploeg van Pascal Jansen mag spreken van een prima start van het seizoen. De ploeg staat derde in de Eredivisie en leed alleen teleurstellend puntenverlies tegen NEC Nijmegen. In de Conference League gaat alles vooralsnog prima en beginnen de Alkmaarders donderdag als favoriet aan het duel. De Nederlandse club heeft op papier niets te klagen met de groep waar zij in uitkomen: naast Dnipro-1 zijn Apollon Limasol (Cyprus) en FCV (Liechtenstein) de overige tegenstanders in Groep E.