Potter op weg naar Chelsea: trainer staat pers niet te woord voor duel Brighton

Potter op weg naar Chelsea: trainer staat pers niet te woord voor duel Brighton

08-09-2022 09:14 Laatste update: 09:26
39

De gesprekken tussen Graham Potter en Chelsea zijn donderdagochtend weer hervat. De Londenaren zien in de coach van Brighton and Hove Albion de ideale kandidaat om de ontslagen Thomas Tuchel op te volgen. Potter zal naar verluidt ook donderdag niet met de pers praten.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft Potter besloten om niet met de pers te praten in aanloop naar de wedstrijd van Brighton zaterdag, uit tegen Bournemouth. De gesprekken tussen Potter en Chelsea zouden al in een dermate ver stadium zijn, dat beide partijen verwachten dat er donderdag nog een akkoord komt. 

Chelsea melde zich woensdag officieel bij Brighton om te polsen naar de positie van Potter. Daarna werden de gesprekken gestart en donderdagochtend vroeg zijn trainer en club weer verder gegaan met onderhandelen. De gesprekken van donderdag zullen voornamelijk gaan over de persoonlijke voorwaarden en afhandeling met zijn huidige club Brighton.

De 47-jarige oefenmeester heeft namelijk nog een contract tot medio 2025 bij zijn huidige club Brighton. Chelsea zal dus een afkoopsom moeten betalen willen The Blues Potter aan kunnen stellen als nieuwe coach. Het voordeel dat Chelsea wel heeft, is dat de club niets hoefde te betalen aan de vertrokken Tuchel.