Van der Vaart bracht stemming bij Esbjerg met stapavond: 'Sindsdien anders hier'

Van der Vaart bracht stemming bij Esbjerg met stapavond: 'Sindsdien anders hier'

8 september - 14:40 Laatste update: 14:57
57

Rafael van der Vaart ging met de spelers van Esbjerg een avond stappen om de stemming te verbeteren. Dat vertelt speler Emil Holten in de documentaire Esbjerg fB: love it or leave it geciteerd door Voetbal International. De spelers van de Deense ploeg gingen vorig seizoen door een moeilijke periode.

Het turbulente seizoen 2021/22 werd door Esbjerg vastgelegd in de documentaire. In het begin van vorige jaargang werd Peter Hyballa aangesteld als trainer in Denemarken. Hij maakte echter geen vrienden in zijn selectie, waardoor de spelers aan de bel trokken met een brief richting de directie. In die brief stond een grote klaagzang over de verbale en fysieke aanpak van Hyballa. Mede door die noodkreet van de spelers werd de oefenmeester al na een paar weken ontslagen.

Door de perikelen rondom Hyballa heerste er een vervelende sfeer onder de spelers. Maar toenmalig assistent-trainer Van der Vaart wist daar volgens Holten wel iets op. "Hij stelde voor om de stad in te gaan. Dat was op een maandag en daarmee totaal ongehoord in deze wereld. Maar na twee uur had iedereen het naar zijn zin, alleen toen ging de muziek uit en moesten we met elkaar gaan praten over de situatie."

Die avond zorgde voor de ommekeer bij Esbjerg. "We keken elkaar recht in de ogen en zeiden ongegeneerd wat we van elkaar vonden. Het was moeilijk en echt niet leuk, maar daarna was ons hart wel gelucht. Twee uur later stonden we dronken met elkaar te knuffelen. Die avond heeft ons team echt sterker gemaakt."

Van der Vaart is op dit moment nog steeds assistent-trainer bij Esbjerg fB naast zin werk als analist voor de Nederlandse televisie. De Deense club speelt op het derde niveau in Denemarken en staat daar vierde. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie