Akkefietje tussen Kökcü en Gimenez bij Feyenoord: 'Vind het wel jammer eigenlijk'

Akkefietje tussen Kökcü en Gimenez bij Feyenoord: 'Vind het wel jammer eigenlijk'

09-09-2022 06:53
209

Orkun Kökcü is niet blij met Santiago Gimenez bij Feyenoord. Volgens de captain van de Rotterdammers overtrad Gimenez de regels met het opeisen van een strafschop tegen SS Lazio. Kökcü was eigenlijk degene die hem moest nemen.

Bij een 4-0 achterstand kreeg Feyenoord een discutabele penalty, nadat Gimenez makkelijk naar de grond ging. De Mexicaan ging zelf achter de bal staan en schoot overtuigend raak, maar daar was aanvoerder Kökcü niet zo blij mee. "Er was een kleine discussie", begint de Turks international bij ESPN. "We hebben namelijk een sheet met onze eerste penaltynemer en tweede penaltynemer. Onze spits koos er alleen voor om zijn eigen keuze te maken."

Gimenez wilde echter niet luisteren naar Kökcü en eiste de strafschop op. "Ik heb het gezegd, de trainer heeft het gezegd, maar hij koos er zelf voor. Ik vind het ook wel jammer eigenlijk, dat je dan gewoon je eigen ding doet. Ik werd er ook een beetje kwaad over. Maar hij kan hem scoren, dat weten we ook. Dat is het probleem niet, het gaat mij meer om de regels en het respect naar elkaar toe."

Eigenlijk was het Kökcü die achter de bal mocht staan. Hij is op papier de eerste nemer. "Ja, vorig jaar nam ik ze en ook dit seizoen sta ik op nummer één. Wat mij betreft blijf ik daar ook staan."