Bassey in de wolken na Champions League debuut: Het was onwerkelijk

Bassey in de wolken na Champions League debuut: "Het was onwerkelijk"

09-09-2022 19:24
72

Calvin Bassey heeft enorm genoten van zijn Champions League-debuut. De sterke verdediger maakte afgelopen woensdag zijn eerste minuten in het miljoenenbal tijdens de indrukwekkende 4-0 overwinning van Ajax op Rangers FC.

"Het is mijn hele leven al een droom om in de Champions League te spelen. Het was onwerkelijk", aldus Bassey voor de camera’s van Ajax TV. Nog voordat de scheidsrechter op zijn fluit blies voor het begin, stond de linkspoot al te genieten. "Het was een beetje gek. Toen ik mijn ogen dicht deed, droomde ik niet echt, maar je droomt er altijd van om in de Champions League te spelen."


Bassey vervolgt: "Toen ik mijn ogen dichtdeed, was het net of ik als kind naar mezelf keek. Als je dan je ogen opendoet en jij bent echt diegene die daar staat, dat is onwerkelijk." De verdediger speelde vervolgens een sterke wedstrijd tegen zijn oude werkgever. De euforie van het gewonnen duel is nog steeds niet verdwenen. "Het besef dat ik mijn CL-debuut heb gemaakt moet nog landen. Ik zal het nooit vergeten."

Komende zaterdag mag hij weer aan de bak. Dan speelt Ajax voor de derde keer in zeven dagen een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen SC Heerenveen, dat knap zesde staat onder trainer Kees van Wonderen.