Wormuth wil Ngonge helpen: 'Een vader moet zijn kinderen soms iets laten voelen'

Wormuth wil Ngonge helpen: 'Een vader moet zijn kinderen soms iets laten voelen'

09-09-2022 20:31 Laatste update: 21:31
36

Frank Wormuth heeft zich verder uitgelaten over zijn beslissing om clubtopscorer Cyril Ngonge voorlopig buiten de hoofdmacht van FC Groningen te laten. Volgens de Duitse oefenmeester was het nodig om even in te grijpen.

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Cambuur Leeuwarden werd Wormuth niet geheel onverwacht gevraagd naar de situatie omtrent zijn aanvaller. "Een vader moet zijn kinderen soms iets vertellen of laten voelen. Elke vader of moeder heeft daar problemen mee, maar uiteindelijk helpen we ze en dan begrijpen ze het later. Ik begrijp nu mijn ouders, maar dat is te laat", aldus een lachende Wormuth. 

Wedden

Meer odds

De trainer vervolgt: "Het is geen fout, maar een educatieve pedagogische maatregel vanwege misstappen die niet in de norm passen. Wij willen een ploeg op het veld zien, maar een ploeg begint niet op het veld. Hier is de ploeg belangrijker dan de speler en nu is de speler aan de beurt om te veranderen, maar we willen het beste voor iedereen."

Donderdag werd bekend dat de Belg tijdelijk is teruggezet naar Groningen 021. Wat de precieze oorzaak is voor de straf, is onduidelijk. Wel liet Wormuth eerder al weten dat de speler op dit moment niet voldoet als het gaat om zaken als houding, discipline en gedrag.