Carrière Van Weert krijgt enorme boost: 'Bij zo'n topclub spelen maakt me trots'

Carrière Van Weert krijgt enorme boost: 'Bij zo'n topclub spelen maakt me trots'

10-09-2022 09:08 Laatste update: 09:15
25

Tom van Weert heeft een droomtransfer gemaakt in Griekenland. De 32-jarige spits verruilt middenmoter Volos voor topclub AEK Athene en kan zijn geluk niet op.

Van Weert werd afgelopen seizoen topscorer van de Griekse competitie met zeventien goals. Het leverde hem belangstelling van AEK Athene op. "Maar ik wist ook dat er meerdere namen op het lijstje stonden, onder wie een speler die internationaal bekend is", zegt hij tegen Omroep Brabant. Pas kort voor de deadline pakte de twaalfvoudig landskampioen door. "Het maakt het nog mooier dat het lange wachten uiteindelijk is beloond."

Lang hoefde Van Weert niet na te denken. "De hele transferzomer waren er meerdere opties, maar dit was wel mijn favoriet. Als AEK Athene een aanbieding deed, wist ik al dat ik daar vol voor zou gaan." De keuze om het Deense Aalborg te verruilen voor Griekenland pakt zodoende uitstekend uit. "De Griekse competitie staat bekend om het verdedigende voetbal. Het is dus niet zo makkelijk om hier aan veel doelpunten te komen", benadrukt de spits.

Na FC Den Bosch, Excelsior, FC Groningen, Aalborg en Volos gaat Van Weert nu voor de grootste club in zijn carrière spelen. "Dertien jaar meegaan in het profvoetbal en dan nu nog bij zo'n topclub gaan spelen maakt me wel heel erg trots."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tom van Weert (@tomvanweert)