Steijn ziet kansen tegen Feyenoord: 'Gaan er met zelfvertrouwen naartoe'

Steijn ziet kansen tegen Feyenoord: 'Gaan er met zelfvertrouwen naartoe'

10-09-2022 12:36 Laatste update: 13:06
73

Maurice Steijn ziet de wedstrijd van Sparta tegen Feyenoord zondag met vertrouwen tegemoet. De oefenmeester van Sparta denkt dat zijn club een goede kans maakt tegen de ploeg van trainer Arne Slot.

“Als we naar onszelf kijken dan hebben we een zware maar goede competitiestart gehad”, vertelt Steijn tegenover RTV Rijnmond. "We gaan er met zelfvertrouwen heen, maar je weet dat je een Feyenoord treft dat het in de competitie uitstekend doet. In de competitie trof Feyenoord een heel sterk Lazio. Dat kwaliteitsverschil was gewoon echt te groot. Maar ze hebben gewoon een goede ploeg en een goede trainer.”

Steijn is niet de enige die zin heeft in het treffen met de stadgenoot. Ook middenvelder Sven Mijnans ziet kansen tegen Feyenoord zondag. "Als er een kans ligt om ze te verslaan, dan is het dit jaar", reflecteert de middenvelder uit Spijkenisse. "Ik denk dat alle ploegen dat zo meemaken. Donderdag liep het hele elftal van Feyenoord niet. De nieuwe spelers zullen ook nog aan elkaar moeten wennen, maar ik denk dat hun ploeg nu minder is."

Mijnans zelf is niet zeker van een basisplaats bij Sparta. De middenvelder geeft aan dat hij minimaal 25 keer in de basis wil staan dit seizoen, maar volgens Steijn moet je dat wel eerst verdienen. "Aan het begin van het seizoen had het met rendement te maken en soms speelt diepgang van andere middenvelders een rol. Als hij zich op de punten kan verbeteren die wij bij hem hebben aangegeven, dan is de kans groot dat hij inderdaad 25 keer zal starten."