Ancelotti geeft opgeleefde Hazard vertrouwen: 'Hij staat zondag in de basis'

Ancelotti geeft opgeleefde Hazard vertrouwen: 'Hij staat zondag in de basis'

10 september - 13:49 Laatste update: 13:55
20

Eden Hazard staat zondag in de basis als Real Madrid het in eigen huis opneemt tegen Real Mallorca. De aanvaller krijgt het vertrouwen van trainer Carlo Ancelotti, die de Belg midweeks tegen Celtic in de Champions League (0-3 winst) een erg goede wedstrijd zag spelen.

Hazard verving woensdag Karim Benzema, die vroegtijd naar de kant moest vanwege een blessure. In Schotland was de dribbelaar goed voor een assist en een doelpunt. In de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Mallorca liet de Italiaanse oefenmeester weten dan ook opnieuw voor de aanvaller te kiezen als vervanger. "Hazard deed het goed tegen Celtic en morgen staat hij in de basis. Hopelijk kan hij weer een goede wedstrijd spelen."

Dat Benzema en Hazard totaal verschillende spelers zijn, ziet ook Ancelotti. "Hazard heeft niet het vermogen van Karim om te scoren, omdat hij lang niet heeft gespeeld. Maar ik ga hem ook niet vragen om dat te doen. Ik ga hem vragen om te spelen zoals hij deed tegen Celtic, en om een goede aanvallende houding te hebben."

De samenwerking tussen De Koninklijke en de Belg is vooralsnog niet erg succesvol. Sinds het seizoen 2019/20 kwam Hazard, die destijds 115 miljoen euro kostte, in 69 officiële duels in actie. Hierin scoorde hij zeven doelpunten en gaf hij elf assists. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie