Overmars en Van Bommel halen Stengs en Ekkelenkamp: 'Sterke indruk'

Overmars en Van Bommel halen Stengs en Ekkelenkamp: 'Sterke indruk'

11-09-2022 12:45
39

Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs mogen zich sinds kort speler van Royal Antwerp FC noemen. Het Nederlandse duo voelt zich al thuis in België. Voor beide spelers was er bij hun werkgevers (OGC Nice en Hertha BSC) geen toekomst meer.

Stengs maakte een veelbelovende transfer van AZ naar Nice, maar kwam in Frankrijk niet echt uit de verf. "Je hoopt dat alles vlekkeloos verloopt, maar bij Nice is dat voor mij niet zo gegaan. Dit seizoen begon ik nog wel in de basis, maar binnen de club zijn er de jongste tijd best wat dingen veranderd. Ik geloof dat er elf nieuwe spelers zijn gekomen...", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Datzelfde geldt voor Ekkelenkamp, voor wie het er in Berlijn niet goed uitzag. "Ik begon in Duitsland prima. Bij mijn debuut voor Hertha Berlijn scoorde ik meteen. Maar met het team ging het niet zo goed. Vorig jaar hadden we drie trainers en deze zomer kwam nummer vier. Ik voelde dat het moeilijk zou worden om alles te spelen en daarom besloot ik Berlijn te verlaten."

Toch leek het erop dat Ekkelenkamp naar Club Brugge zou gaan. "Er waren twee opties. Ik koos voor Antwerp omdat ik hier veel vertrouwen voelde van Marc (sportief directeur Overmars, red.) en Mark (trainer Van Bommel, red.). Ik had ook nooit een akkoord met Club Brugge, of zo. Op een dag zag ik veel berichten over Brugge passeren, maar je moet niet altijd alles geloven."

Stengs en Ekkelenkamp zouden zonder Van Bommel en Overmars waarschijnlijk niet bij Antwerp hebben gespeeld. "Wellicht niet", zegt Stengs. "Ze gaven me een hele sterke eerste indruk. Tegelijk hielp het dat ik de club al kende van er tegen te spelen."

"Ik ken Marc Overmars al van bij Ajax", aldus Ekkelenkamp. "Dat Marc op een bepaald moment liet verstaan dat ik mocht vertrekken omdat Ajax me te weinig speelminuten kon garanderen, kwam ook niet te hard binnen. Marc is altijd heel eerlijk met me geweest en dat apprecieer ik."