Real Madrid komt pas laat op stoom, maar wint met ruime cijfers van Real Mallorca

11-09-2022 15:55 Laatste update: 15:57
18

Real Madrid heeft zondagmiddag na een moeizame eerste helft een eenvoudige overwinning geboekt. In eigen huis bood Real Mallorca lang tegenstand, maar door late doelpunten van Vinícius Júnior, Rodrygo en Antonio Rüdiger bleven de punten in de Spaanse hoofdstad: 4-1.

Karim Benzema zat niet bij de wedstrijdselectie en Luka Modric begon op de bank. De afwezigheid van het Real-duo was merkbaar. De Koninklijke had moeite met het creëren van grote kansen, waardoor Mallorca bloed rook. Na 35 minuten spelen kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Vedat Muriqi kon na een goed aangesneden vrije trap vrij raak koppen.

Door de tegentreffer werd Real wakker geschud. Nog voor rust viel de gelijkmaker van de voet van Federico Valverde. De middenvelder begon op eigen helft aan een rush, liep meerdere tegenstanders voorbij en schoot van buiten de zestien kiezelhard raak. Na rust had de thuisploeg de touwtjes steviger in handen. Via Vinícius en Rodrygo werd de achterstand volledig gerepareerd en werd de winst veiliggesteld. Diep in de blessuretijd deed Rüdiger nog een duit in het zakje. Daarmee tekende de Duitser voor het slotakkoord.

Real blijft door de zege ongeslagen in La Liga. Na vijf wedstrijden heeft de ploeg van Carlo Ancelotti nog altijd de volle buit. FC Barcelona is de naaste belager voor Real, met twee punten minder.