Gözübüyük gefileerd na penaltymoment bij PSV: 'Dit is een regelrechte schande'

Gözübüyük gefileerd na penaltymoment bij PSV: 'Dit is een regelrechte schande'

11-09-2022 16:49 Laatste update: 17:06
428

Michiel Kramer is helemaal leeggelopen na afloop van PSV-RKC Waalwijk. De aanvoerder van de Waalwijkers begrijpt helemaal niets van de keuze van Serdar Gözübüyük om in extremis een penalty aan PSV toe te kennen.

Xavi Simons werd in de derde minuut van de blessuretijd door Hans Mulder op het hoofd geraakt, waarna Gözübüyük resoluut naar de stip wees. Cody Gakpo benutte de dubieuze strafschop. "De scheids maakt een schandalige beslissing", foetert Kramer bij ESPN. "Ongeacht of het een verdiende overwinning is, zonder deze achterlijke beslissing pakken wij hier een punt."

"Nu moeten wij het maar accepteren, want wij zijn RKC. Hij heeft geen seconde voor ons gefloten. Ik vind het een regelrechte schande dat deze man (Gözübüyük, red.) hier een penalty voor geeft", vervolgt een furieuze Kramer. "Wat moet onze verdediging doen? Wij doen er alles aan om geen tegendoelpunt te krijgen, dan gebeurt er wel eens wat."

In gesprek met Arnold Bruggink komt Kramer tot de conclusie dat Gözübüyük een 'topclub-penalty' gaf. De RKC'er stelt dat 'kleinere clubs' bij een dergelijk moment nooit een strafschop zouden krijgen. "Het is een schande, ik kan er uren over lullen."