Bassey reageert op Ajax-viral: Ik zal deze dag nooit vergeten

Bassey reageert op Ajax-viral: "Ik zal deze dag nooit vergeten"

13-09-2022 10:54
37

Calvin Bassey beschrijft zijn imponerende Champions League-debuut bij Ajax tegen Rangers FC als 'bitterzoet'. Om met 4-0 te winnen, moest de Nigeriaanse verdediger zijn vrienden pijn doen.

"Ik beschouw de spelers van Rangers FC als mijn vrienden", verklaart Bassey in gesprek met Het Parool. "Ik heb twee jaar met ze gespeeld, lief en leed gedeeld. En het valt niet mee om vrienden zoveel pijn te doen. Maar voor mij persoonlijk, en mijn familie, was het een schitterende avond."

In de dagen na de wedstrijd ging Bassey viral: Ajax deelde een video waarop te zien is dat de verdediger tijdens de Champions League-hymne zijn ogen sluit en het geluid van de Johan Cruijff Arena tot zich laat doordringen. Hij dacht op dat moment terug aan zijn jeugd. Bassey: "Toen ik mijn ogen weer opende, stond ik er echt. Dat zijn geluksmomenten."

"Ik zal deze dag nooit vergeten. Tijdens de ereronde schreeuwden de supporters op de tribune om mijn shirt. Maar dit is mijn eerste Champions League-shirt. Dat lijst ik in. Dit is een van de mooiste dagen van mijn leven, of in elk geval van mijn carrière."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie