Antony spreekt van 'moeilijke momenten' bij Ajax: 'Kon niet wachten op United'

Antony spreekt van 'moeilijke momenten' bij Ajax: 'Kon niet wachten op United'

13-09-2022 12:18
135

De weg naar zijn megatransfer naar Manchester United was lang, vertelt Antony in een openhartig interview met Sky Sports. Hij vertelt onder meer over zijn roerige jeugd en snelle verhuizing naar Nederland.

Antony groeide op in armoede in zijn geboortestad São Paulo. "Ik was slechts een nederige jongen uit de favela. Ik had geen schoenen om mee te voetballen, ik had geen eigen slaapkamer en ik sliep op de bank. Twintig meter van ons huis stonden drugsdealers. Soms keek je op zondag naar een voetbalwedstrijd en drong de geur van wiet door tot het huis."

"Er waren momenten dat mijn broer, zus en ik elkaar omhelsden, huilden en nadachten over onze levens. Er waren nachten waarop we het water uit ons overstroomde huis haalden, maar dat deden we met een glimlach op ons gezicht", gaat Antony verder. Hij verhuisde in 2020 naar Ajax, waar het niet altijd makkelijk was. "De coronapandemie was er en het was moeilijk om weg te zijn van mijn zoontje (destijds nog geen jaar oud, red.)."

"Ik miste zijn eerste stappen, ik zag alleen de video daarvan. Dat is het offer dat we brengen, de prijs die we betalen. Ik heb geen spijt. Ik doe het om hem een betere toekomst te bieden en om hem trots op mij te maken. Hoeveel pijn het ook doet, en hoe vaak ik 's nachts ook huil als ik aan hem denk, de pijn is het waard. Hij is nu dichtbij me. Het gaat goed met hem."

Ajax-vertrek
Gemakkelijk was het ook niet in de laatste weken van augustus, toen Ajax en Manchester United maar bleven steggelen over de transfersom. "Ik was nerveus en ik kon niet wachten om hierheen te gaan, om het shirt van de club aan te doen. Er waren moeilijke momenten bij Ajax. Iedereen weet dat ik in contact stond met de mensen hier. Ik ben Manchester United dankbaar voor de vasthoudendheid en het geloof in mij."