Gözübüyük reageert via omweg alsnog op penaltymoment: 'VAR bevestigt'

Gözübüyük reageert via omweg alsnog op penaltymoment: 'VAR bevestigt'

13-09-2022 12:44
207

Serdar Gözübüyük heeft via een omweg alsnog gereageerd op zijn veelbesproken beslissing om PSV een late penalty te geven in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-0). Hij volgde slechts de regels, stelt de scheidsrechter.

Gözübüyük maakte zich niet populair bij RKC door diep in blessuretijd te fluiten voor een overtreding van Hans Mulder op Xavi Simons. In het Waalwijkse kamp werd het 'topclubpenalty' en 'een goedmakertje' genoemd, terwijl de analytici over elkaar heen buitelden om hun mening te geven. De enige die niets zei, was Gözübüyük zelf.

De scheidsrechter weigerde na PSV-RKC voor de camera te verschijnen, maar Vandaag Inside-gast Özcan Akyol kreeg wel een appje. Gözübüyük legde daarin uit waarom hij PSV een strafschop toekende. "Gözübüyük zegt: Ik heb gewoon de regels gevolgd. Hier fluit je ook voor op het middenveld. Of laat je doorspelen? De VAR zei ook dat het een penalty was. Ik zie zijn hak (van Mulder, red.) op zijn hoofd (van Simons, red.) komen, fluit direct en VAR bevestigt de penalty."