Trefzekere Dumfries belangrijk voor Inter, Sporting verslaat Spurs in extremis

13-09-2022 20:41 Laatste update: 21:10
14

Internazionale heeft dinsdag, mede door een trefzekere Denzel Dumfries, een vrij gemakkelijke 0-2 zege geboekt op Viktoria Plzen. Tottenham Hotspur ging in de absolute slotfase onderuit tegen Sporting Portugal.

Inter begon dinsdag om 18.45 uur aan het duel met de Tsjechen. Trainer Simone Inzaghi had basisplaatsen over voor Dumfries en Andr Onana. Stefan de Vrij moest, net als vorige week tegen Bayern München (0-2 verlies), genoegen nemen met een plek op de bank. Al na twintig minuten openden de Italianen de score. Edin Dzeko verschalkte met een droog schot Plzen-doelman Jindrich Stanek.

De Tsjechen, die vorige week al kansloos verloren van FC Barcelona (5-1) wisten vrijwel niets in te brengen tegen de Italianen. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Inter had de bal en bepaalde het tempo. In de zeventigste minuut deelde het via Dumfries de genadeklap uit. De rechtsback was het eindstation na een snelle counter en schoot de bal beheerst in de hoek. Met de overwinning komt Inter op gelijke hoogte van Bayern, dat het later op dinsdagavond opneemt tegen FC Barcelona.

Sporting - Tottenham
Ook Sporting Portugal en Tottenham Hotspur trapten af om 18.45 uur. Waar de Engelsen vorige week tegen Olympique Marseille nog wel tweemaal wisten te scoren in de slotfase, lukte dat deze keer niet. In een zeer matig duel wist de nummer drie van de Premier League maar niet tot grote kansen te komen. Hetzelfde gold voor Sporting, tot het aanbreken van de negentigste minuut.

Eerst kopte aanvaller Paulinho, na een perfecte corner, de bal achter Hugo Lloris. Enkele minuten later maakte Arthur Gomes na een werkerlijk prachtige dribbel de 2-0. Door de overwinning in extremis hebben de Portugezen nu zes punten uit twee duels. Vorige werd namelijk ook al met 0-3 gewonnen van Eintracht Frankfurt, dat het later opneemt tegen Olympique Marseille.