Ajax op rapport: Pasveer de grote uitblinker ondanks late nederlaag

Ajax op rapport: Pasveer de grote uitblinker ondanks late nederlaag

13-09-2022 23:02
297

Ajax ging dinsdag strijdend ten onder tegen Liverpool. De Amsterdammers hadden het lastig op Anfield en bogen in de slotminuten het hoofd: 2-1. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit aan de Ajacieden na de eerste nederlaag in de Champions League.

Remko Pasveer – 7,5: Ajax had het moeilijk op Anfield, maar kon rekenen op zijn betrouwbare sluitpost. Met meerdere knappe reflexen voorkwam Pasveer lange tijd erger voor zijn ploeg.

Devyne Rensch – 6: Rensch viel de laatste duels vooral op met zijn aanvalslust, maar dinsdag zat hij er fel op bij Luis Díaz, die hem slechts één keer echt te snel af was. Rensch was wel betrokken bij de tegentreffer, waar hij niet snel genoeg naar binnen kwam.

Jurriën Timber – 7: De keuze om het kopduel aan te gaan bij de openingstreffer, was misschien niet de beste. Verder stond Timber weer lekker te verdedigen en versperde hij menig Liverpool-aanvaller de weg.

Calvin Bassey – 5,5: De zenuwen leken vat te hebben op Bassey, die vooral aan de bal slordig was. Ook hij greep niet heel kordaat in bij de 1-0. Het oogde al met al wat onzeker.

Daley Blind – 6,5: Bij de eerste tegentreffer was hij al te ver weg om nog iets te kunnen betekenen, zijn voorassist bij de 1-1 was daarentegen zeer fraai. Blind speelde prima en was dicht bij de 1-2.

Edson Álvarez – 6,5: Álvarez laat zich niet snel meer van de wijs brengen. De Mexicaan moest lastige keuzes maken in het doordekken, maar dat kun je hem wel toevertrouwen. Zoals altijd lekker fel.

Steven Berghuis – 6,5: Met een goede loopactie stond hij aan de basis van de 1-1, maar ook Berghuis kwam aanvankelijk nauwelijks aan voetballen toe. Na rust begon hij het spel meer te verdelen en vond hij zijn draai.

Kenneth Taylor – 6: De jonge middenvelder oogst veel lof in de eerste weken van het seizoen, maar Liverpool bleek andere koek. Taylor werkte hard, maar was vrijwel onzichtbaar.

Dusan Tadic – 5,5: De aanvoerder was vaak aanspeelbaar voor zijn teamgenoten, maar vervolgens gevaar creëren bleek lastig. Ajax wist de op papier zwakste plek bij Liverpool niet uit te buiten, mede doordat Tadic weinig bracht.

Mohammed Kudus – 7: Wat een fantastische goal en wat een belangrijk moment. Ajax had weinig in te brengen, toen de granaat van de Ghanees insloeg. Kudus leek één van de weinige Ajacieden die geen last had van de druk. De man in vorm.

Steven Bergwijn – 5,5: Voor dit soort wedstrijden is Bergwijn naar Ajax gekomen, maar terug op Engelse bodem kon hij zijn stempel niet drukken. Het was een flets optreden van de linksbuiten.

Invallers
Jorge Sánchez – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Florian Grillitsch – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Brian Brobbey - x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Alfred Schreuder – 6: De verwachtingen waren vooraf hooggespannen. Ajax verkeert immers in prima vorm en Liverpool had slaag gekregen van Napoli. The Reds richten zich echter op en waren dinsdag een maatje te groot voor de Amsterdammers, die nog lange tijd knap stand wisten te houden. Aan dit resultaat had Schreuder niet veel kunnen veranderen, al had hij misschien iets eerder kunnen wisselen.