Zes conclusies: Thiago maakt het verschil en Ajax vleugellam op Anfield

Zes conclusies: Thiago maakt het verschil en Ajax vleugellam op Anfield

13-09-2022 23:34 Laatste update: 23:41
73

Ajax dolf in de slotfase het onderspit tegen Liverpool, dat een 2-1 zege boekte in groep A van de Champions League. VoetbalPrimeur trekt zes conclusies na een teleurstellende avond voor de Amsterdammers.

Koude douche op Anfield
De verwachtingen waren hooggespannen na de eerste speelronde in groep A van de Champions League. Ajax kwam dinsdag echter geen moment in zijn spel. Op de overwinning van Liverpool valt weinig af te dingen, maar het zal toch aanvoelen als een koude douche voor de Amsterdamse fans, die zich veel meer hadden voorgesteld van deze wedstrijd.

Thiago maakt het verschil bij Liverpool
Het was voor Liverpool een zegen, maar voor Ajax een vloek dat Thiago dinsdag aan de aftrap verscheen. De Spaanse spelmaker is hersteld van een blessure en liet zien dat hij levensbelangrijk is voor de ploeg van Jürgen Klopp. Thiago voerde de regie bij Liverpool, waar zijn aanwezigheid een wereld van verschil maakt. Je vraagt je toch af hoe het duel was gelopen met James Milner op die plaats…

Vleugellam op Anfield
Ajax werd na het duel met Rangers nog geroemd om zijn vele positiewisselingen en wendbare voorhoede. Op Anfield was het juist erg statisch. In dit soort duels wordt gekeken naar Bergwijn en Tadic, maar zij gaven niet thuis. Ajax was vleugellam op Anfield.

Kudus maakt het weer waar
De Ajax-aanvaller die zich wel weer wist te onderscheiden was Mohammed Kudus. De Ghanees scoorde fantastisch en deed gewoon weer zijn 'ding'. Zeker in de Champions League lijkt Alfred Schreuder voorlopig niet om de balvaste en wendbare Kudus heen te kunnen.

Pasveer still going strong
Over uitblinkende Ajacieden gesproken: Remko Pasveer hield Ajax nog lang op de been met zijn uitstekende reddingen. Hij mag dan inmiddels 38 jaar zijn, de doelman is nog niet versleten is en kan nog prima mee op dit niveau. Dat zal bondscoach Louis van Gaal ook gezien hebben. Wordt Pasveer een serieuze optie voor Oranje richting het WK?

Fraaie mijlpaal voor Blind
Veertien jaar geleden speelde Daley Blind zijn eerste Europese wedstrijd. Dinsdag bereikte hij een fraaie mijlpaal: de Ajax-routinier speelde zijn honderdste Europese duel. Slechts acht Nederlandse spelers kwamen vaker in actie. Lijstaanvoerder Clarence Seedorf (161) lijkt voorlopig nog wel uit zicht.