Schreuder reageert op Ajax-nederlaag: We zijn nog steeds in ontwikkeling

Schreuder reageert op Ajax-nederlaag: "We zijn nog steeds in ontwikkeling"

13-09-2022 23:47
157

Alfred Schreuder noemt de nederlaag van Ajax bij Liverpool 'geen ramp', maar hoopt wel lessen mee te kunnen nemen naar Amsterdam. Dat vertelt hij na de 2-1 nederlaag op Anfield.

"We wisten dat het een hele zware wedstrijd zou worden. Van tevoren zeiden we dat als we goed aan de bal zouden zijn, we een kans zouden maken. Maar zeker in de eerste helft waren we dat niet", vertelt Schreuder bij Ziggo Sport. "Dit is een andere druk en intensiteit dan we gewend waren. Liverpool is gewoon een topteam. Ze hebben nog meer intensiteit dan wij. Je hoopt een stapje verder te zijn, maar de realiteit is dat zij verder zijn dan wij. Dat is ook logisch."

Was Liverpool beter dan Schreuder had verwacht? "In de intensiteit wel, maar we kregen controle wanneer we goed waren aan de bal. Als het fysiek wordt, zijn zij bovenliggend. Dat wilde Liverpool graag."

"Liverpool kwam wel, dat resulteerde niet in kansen, maar in corners. Daaruit scoorden ze ook. Nee, het is geen ramp, maar hier moeten we van leren", vervolgt de Barnevelder. "We zijn nog steeds in ontwikkeling. Er zitten meerdere jongens bij die dit soort wedstrijden niet gespeeld hebben. Voor hen is het hartstikke goed."