Aanvoerdersband prikkelt Kökcü: Dat maakt mij ontzettend trots

Aanvoerdersband prikkelt Kökcü: "Dat maakt mij ontzettend trots"

14-09-2022 10:49
53

Orkün Kökcü is ontzettend trots om dit seizoen aanvoerder van Feyenoord te zijn. De middenvelder, die al sinds de jeugd bij de Rotterdammers speelt, kreeg de band nadat ploeggenoot Justin Bijlow bedankte.

"Dat maakt mij ontzettend trots. Dat ik van deze club aanvoerder mag zijn. Ik ben vanuit de eigen jeugd doorgestoten tot het eerste elftal en als je dan de aanvoerdersband mag dragen, dan doet dat je iets", aldus de international van Turkije in gesprek met het Algemeen Dagblad

De middenvelder heeft voor zichzelf al een duidelijk beeld van wat het inhoudt aanvoerder te zijn. "Ik zie het zelf als een fase in mijn loopbaan dat ik het juiste voorbeeld moet geven aan het team. In wedstrijden is het door blijven gaan, aanjagen. Buiten het veld geef ik bijvoorbeeld aan de jongens door als er een meeting is. Het seizoen is pas net begonnen, we zullen zien wat er nog meer bij komt kijken."

Vorige week donderdag moest de kersverse teamleider optreden nadat spits Santiago Gimenez tegen SS Lazio (4-2 nederlaag) een penalty, die eigenlijk aan Kökcü toebehoorde, voor zichzelf opeiste. Na afloop liet hij duidelijk merken het niet eens te zijn met die beslissing. "Het is inmiddels wel opgelost. Er was sprake van een bepaalde emotie bij mij, al maakten mijn woorden veel los, merkte ik aan de reacties van buitenaf."

Komende donderdag moet de rechtspoot weer aan de bak. Dan staat het thuisduel met SK Sturm Graz op het programma. De aftrap van die wedstrijd is om 18.45 uur.