Koulibaly en Fofana geslachtofferd door Potter: ook Ziyech begint als wissel

14-09-2022 20:19
43

Hakim Ziyech heeft ook onder de nieuwe manager Graham Potter de basiself niet gehaald bij Chelsea. De Engelse coach kiest onder andere voor Jorginho en Thiago Silva aan de aftrap voor de wedstrijd tegen RB Salzburg.

Wesley Fofana verdwijnt uit de driemansdefensie bij Chelsea en ook Kalidou Koulibaly begint op de bank. Silva en Azpilicueta vormen het centrale hart van de viermansverdediging waar de Londenaren mee van start gaan. Marc Cucurella krijgt op links de voorkeur boven Ben Chilwell vergeleken met de opstelling van Chelsea in de laatste wedstrijd tegen Dinamo Zagreb in de Champions League.

Ziyech begon tegen de Kroaten op de bank, maar mocht na rust wel invallen en de gehele tweede helft meedoen. Hij kon niet voorkomen dat Chelsea de wedstrijd met 1-0 verloor, waardoor trainer Thomas Tuchel het veld moest ruimen. De tegenstander van woensdagavond, RB Salzburg, kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen AC Milan. De wedstrijd wordt om 21:00 afgetrapt op Stamford Bridge.

Opstelling Chelsea: Kepa; James, Azpilicueta, Silva, Cucurella; Kovacic, Jorginho, Mount; Havertz, Aubameyang, Sterling