Zlatan over pensioen: 'Zal niet stoppen voor ik iemand zie die beter is dan ik'

Zlatan over pensioen: 'Zal niet stoppen voor ik iemand zie die beter is dan ik'

14-09-2022 21:10
26

De veertigjarige Zlatan Ibrahimovic moest afgelopen zomer een operatie aan zijn knie ondergaan, maar aan stoppen denkt de routinier nog lang niet. De Zweedse superster heeft namelijk een voorwaarde wil hij met pensioen gaan.

"Als ik iemand zie die beter is dan ik, dan zal ik stoppen met voetballen", vertelt de zelfverzekerde Zlatan aan Gazzetta dello Sport. "Maar ik heb zo’n speler nog niet gezien." Zlatan keerde in 2020 terug naar zijn Italiaanse liefde AC Milan. Hij won vorig seizoen de titel in de Serie A met de Milanezen. In de Champions League werd woensdagavond voor het eerst sinds zeven jaar gewonnen. 

Zlatan is sinds zijn operatie nog niet in actie gekomen voor AC Milan, maar hij is nog steeds hongerig om wedstrijden te spelen voor de ploeg. "Ik voel me goed. Ik werk elke dag om terug te komen. Ik ben arrogant, zonder enige angst. Ik zal me nog laten horen, dat kun je van mij aannemen. Geduld is nu het belangrijkste sleutelwoord voor mij." Afgelopen zomer tekende de Zweed voor nog een extra jaar bij in Milaan.

Ook ziet Zlatan dat het team dat vorig jaar kampioen werd, alleen nog maar beter geworden is. "We zijn in het algemeen een beter team geworden. De zomerse transfermarkt heeft ons echt sterker gemaakt en nu hebben we meer alternatieven die we in kunnen brengen tijdens wedstrijden."