'Met Tadic, Bergwijn en Berghuis gaat het niet lukken, zij worden overlopen'

'Met Tadic, Bergwijn en Berghuis gaat het niet lukken, zij worden overlopen'

14-09-2022 21:16
62

Gertjan Verbeek stelt dat Ajax niet de juiste spelers heeft om een grootmacht als Liverpool hoog op het veld onder druk te zetten. De voormalig trainer van onder meer Feyenoord en AZ benadrukt dat de voorhoede van de Amsterdammers dinsdagavond niet thuis gaf.

Hedwiges Maduro zegt bij RTL 7 dat hij het goed vond om te zien dat Ajax ook laag op het veld een tegenstander onder druk kan zetten. Volgens Verbeek had de ploeg van Alfred Schreuder geen andere keuze, dan in te zakken op eigen helft. Tegen opponenten als Liverpool moet Ajax volgens hem niet hoog staan. "Met Tadic, Bergwijn en Berghuis gaat dat gewoon niet lukken. Zij brengen ook fysiek te weinig."

"Zij worden in die zin gewoon overlopen", vervolgt Verbeek, die zeer kritisch is op de drie aanvallers. "De spelers die eigenlijk thuis moesten geven, die gaven juist niet thuis. Als je dat vergelijkt met de aanvallers van Liverpool, die hielden continu de verdediging van Ajax aan het werk. Virgil van Dijk had eigenlijk een hele makkelijke avond."