Trauner ontvangt lofzang: 'Ik vind het echt leuk om te horen van die jongens'

Trauner ontvangt lofzang: 'Ik vind het echt leuk om te horen van die jongens'

14-09-2022 21:52 Laatste update: 22:12
18

Gernot Trauner maakt stappen in zijn ontwikkeling sinds hij bij Feyenoord speelt. Althans, dat krijgt hij te horen van zijn ploeggenoten bij de Oostenrijkse nationale ploeg. De verdediger is er op een bescheiden manier trots op.

"Een aantal spelers in de Oostenrijkse ploeg zei bij de laatste interland tegen mij: Je hebt echt een grote stap in je ontwikkeling gemaakt. Daarbij doelden ze vooral op het mooie seizoen dat ik met Feyenoord achter de rug had", wordt Trauner geciteerd door De Telegraaf. "Wat is opgevallen, is dat ik in balbezit sterker ben geworden. Ik voel me ook comfortabeler aan de bal, maar dat is vooral omdat wij als ploeg veel in balbezit willen zijn en aanvallend spelen. Ik vond het echt leuk om te horen van die jongens."

Trauner speelt donderdag met Feyenoord tegen Sturm Graz uit zijn geboorteland. De thuisvakken waar normaal fanatieke fans zitten, blijven door opgelegde straffen leeg. "Ik speel het liefst in een volle Kuip. Dat wil iedereen bij ons. Maar goed, er zijn regels opgelegd in een stadion en die moeten we accepteren", aldus de verdediger. "Het is niet helemaal perfect nu voor ons team, maar er komen nog steeds meer dan 30.000 man en op Europese avonden heerst hier altijd een heerlijke atmosfeer."