'Natuurlijk wil ik bij Manchester City spelen, ik wil ook Oranje halen'

'Natuurlijk wil ik bij Manchester City spelen, ik wil ook Oranje halen'

14-09-2022 22:10
11

Elayis Tavsan is vastbesloten het Nederlands elftal te halen. De NEC-aanvaller is zelfkritisch en weet dat de route die hij nog moet afleggen, lang is.

Tavsan had de afgelopen zomer de mogelijkheid om te vertrekken, maar besloot zich verder te ontwikkelen bij NEC. "Je weet nooit of je bij Besiktas gaat spelen, hier speel ik tot nu toe elke wedstrijd", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Met het oog op het EK met Jong Oranje is dat voor mij ook belangrijk. Dat wil je meemaken. Doe ik het hier goed, is die kans dat ik mee mag reëel."

"Ik wil het hoogst haalbare, maar ben er nog lang niet. Ik ben onderweg. Natuurlijk wil ik bij een topclub als Manchester City of een andere grote club gaan spelen. En ja, ik wil het Nederlands elftal halen", vervolgt de buitenspeler. Rogier Meijer trapt op de rem en dat is volgens Tavsan terecht. "Alleen denk ik dat onze trainer volledig gelijk heeft als hij tegen me zegt dat ik dan elke week bij de beteren moet behoren, dat het dan niet zou moet uitmaken tegen wie we spelen. Op dat punt ben ik nog niet."