De Graafschap verrast met  komst tenniskampioene: 'In principe stopt het hier'

De Graafschap verrast met komst tenniskampioene: 'In principe stopt het hier'

15-09-2022 13:10
43

Verrassend nieuws uit Doetinchem: De Graafschap heeft de Nederlandse toptennisster Richèl Hogenkamp aangetrokken. Ze gaat per direct aan de slag als teammanager.

Hogenkamp, een geboren Doetinchemse, was jarenlang proftennisster, stond in de mondiale top-honderd, werd Nederlands kampioen en speelde op alle Grand Slams. Sinds de zomer stond haar carrière op een laag pitje vanwege aanhoudend blessureleed. "Dit is een baan die ik voor honderd procent wil aangaan, minimaal voor een jaar. Daar past dan geen toptennis bij", zegt ze tegen Omroep Gelderland.

Toch zegt Hogenkamp het tennis nog niet definitief vaarwel. "In juni heb ik mij vlak voor Wimbledon moeten terugtrekken. Ik heb al heel lang last van een pees in mijn linkerenkel. Die pijn blijft maar aanhouden. Daarom heb ik voor minimaal zes maanden de stekker eruit getrokken, waardoor ik eventueel op mijn oude ranking later nog wel weer door zou kunnen gaan. Maar in principe stopt het toptennis hier. Deze baan bij De Graafschap is natuurlijk ook niet te combineren met topsport. We gaan eerst maar eens kijken hoe het bevalt."