Feyenoord herstelt zich op ideale wijze en veegt Sturm Graz compleet van de mat

15-09-2022 20:40
186

Feyenoord heeft donderdagavond gehakt gemaakt van het Oostenrijkse Sturm Graz. Bijna alles ging goed bij de Rotterdammers, waardoor het maar liefst 6-0 werd. Alireza Jahanbakhsh was de grote man in De Kuip.

Voor Feyenoord was een goed resultaat tegen Sturm Graz cruciaal, na de nederlaag tegen SS Lazio van vorige week. De Stadionclub moest het echter wel zonder zijn fanatieke supporters stellen in De Kuip, vanwege een UEFA-straf. Feyenoord leek daar echter geen last van te hebben. De ploeg van Arne Slot schoot namelijk uit de startblokken.

Feyenoord creëerde vanaf de eerste minuut al kansen en na iets minder dan tien minuten stond het al 1-0 voor de thuisploeg. Via een slimme vrije trap van Orkun Kökcü kwam Jahanbakhsh door vanaf de rechterkant. De Iraanse aanvaller schoot daarna vanuit een bijzonder lastige hoek raak. Niet veel later brak een treurig moment aan voor ex-Spartaan Emanuel Emegha, die in de spits stond bij Sturm Graz. Na een botsing moest hij het veld per brancard verlaten.

Feyenoord bleef sterk toen het spel weer op gang kwam na de blessure van Emegha. Na een half uur spelen won Dávid Hancko een duel op kracht en zette hij zelf een succesvolle aanval op. Hancko ging een fraaie combinatie aan en schoot vervolgens raak: 2-0. Na die treffer werd Feyenoord nog sterker: nog geen vijf minuten later maakte Danilo namelijk al de 3-0, op aangeven van Marcos López na weer een aantal fraaie combinaties.

Voor rust werd het zelfs nog mooier: Jahanbakhsh maakte met een beetje geluk zijn tweede van de avond en bepaalde de ruststand daarmee op 4-0. In de tweede helft was Feyenoord nog steeds veel sterker, ondanks dat het wat gas terug nam. Jahanbakhsh zag zijn hattrick ongeldig verklaard worden door de VAR, maar invaller Santiago Gimenez zorgde er met een kopbal wel voor dat het 5-0 werd. De ruime voorsprong zorgde voor vertrouwen bij Oussama Idrissi, die met een verrassende knal van afstand ook nog de 6-0 maakte.

Daarmee heeft Feyenoord zijn tweede Europa League-duel van het seizoen wél overtuigend weten te winnen. Door een verrassende nederlaag van Lazio bij FC Midtjylland (5-1) staat heel de groep van Feyenoord gelijk in punten. Alles is dus nog mogelijk voor de ploeg van Slot, die komende zondag op bezoek gaat bij concurrent PSV.