Mooie verrassing Feyenoord: concurrent Lazio gaat keihard onderuit in Denemarken

Mooie verrassing Feyenoord: concurrent Lazio gaat keihard onderuit in Denemarken

15-09-2022 20:45
104

FC Midtjylland heeft voor een grote verrassing gezorgd in de Europa League-groep van Feyenoord. De Denen versloegen SS Lazio met maar liefst 5-1, waardoor iedereen nu gelijk staat in punten in Groep F.

Vorige week verloor Feyenoord nog kansloos bij Lazio, maar in De Kuip haalden de Rotterdammers hard uit tegen Sturm Graz (6-0). Toen de ploeg van Arne Slot van het veld af stapte, wachtte nog een verrassing: concurrent Lazio heeft hard verloren in Denemarken, wat Feyenoord vanuit een positief perspectief kansen biedt.

Na een helft stond het al 2-0 voor Midtjylland, dat qua balbezit en kansen niet eens echt domineerde. Toen Evander vanaf de stip ook nog de 3-0 maakte, leek de wedstrijd beslist. Toen invaller en grote naam Sergej Milinković-Savić de aansluitingstreffer maakte, raakte Midtjylland ook niet in paniek.

De huidige nummer acht van Denemarken raasde juist door en kwam nog tot twee knappe goals. Daardoor werd het maar liefst 5-1 voor de thuisploeg. In Groep F van de Europa League staat iedereen nu op drie punten. Ondanks de pijnlijke nederlaag van vorige week maakt Feyenoord dus nog vol kans op de eerste plek. De laatste plek - en Europese uitschakeling voor de winter - is dus ook nog een optie voor de Rotterdammers, maar als Slot en co. op deze voet doorgaan mag dat geen reëel scenario worden.