AZ voorkomt in slotfase blamage en boekt alsnog ruime overwinning

AZ voorkomt in slotfase blamage en boekt alsnog ruime overwinning

15-09-2022 20:39
95

AZ heeft ook de tweede groepswedstrijd in de Conference League gewonnen. De ploeg van Pascal Jansen boekte uiteindelijk een ruime 4-1 zege op FC Vaduz uit Liechtenstein.

Ondanks dat AZ op papier vele malen beter is dan Vaduz, verliep het vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal moeizaam voor de Alkmaarders. Vaduz was namelijk niet naar Alkmaar gekomen om te voetballen en speelde defensief. De goal van basisdebutant Yusuf Barasi na negentien minuten had wellicht het een en ander los kunnen trekken, ware het niet dat Baduz binnen drie minuten weer op gelijke hoogte kwam. Daardoor ging de ploeg uit Liechtenstein weer met elf man voor het doel hangen en was het voor AZ moeilijk om iets te forceren.

Pas na een uur spelen werd het voor Vaduz steeds moeilijker om de rijen gesloten te houden. Keeper Benjamin Buchel moest met rood vertrekken nadat hij Jens Odgaard torpedeerde. Daardoor stond Vaduz ruim een half uur met tien man. De spelers hadden steeds meer moeite om het te belopen, waardoor het wachten leek op de 2-1 van AZ. Die viel in de slotfase en kwam van Sam Beukema, die raak kopte.

De spelers van AZ moesten nog een paar keer zweten en zullen daarom extra opgelucht zijn dat Yukinari Sugawara vlak voor tijd voor de 3-1 zorgde. Het slotakkoord was van Dani de Wit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie