Spelersrapport: hoge cijfers bij Feyenoord na klinkende zege op Sturm Graz

Spelersrapport: hoge cijfers bij Feyenoord na klinkende zege op Sturm Graz

15-09-2022 20:48 Laatste update: 20:56
103

Een week na de nederlaag tegen SS Lazio heeft Feyenoord zich op indrukwekkende wijze gerevancheerd. De ploeg van trainer Arne Slot wervelde langs Sturm Graz. VoetbalPrimeur deelt cijfers uit aan de Feyenoorders na de 6-0 in De Kuip.

Justin Bijlow – 7: Veel hoefde hij er niet voor te doen, maar voor Bijlow is het lekker om de nul te houden.

Marcus Pedersen – 7: De Noor heeft ruim baan op rechtsback door de afwezigheid van Lutsharel Geertruida en maakt daar ook letterlijk gebruik van. Hij kwam veelvuldig mee naar voren.

Gernot Trauner – 7,5: Tegen zijn landgenoten was Trauner weer dominant in zijn verdedigende acties en had hij oog voor de inspeelpass. Nadat Sturm Graz zich aanvankelijk nog wel liet zien, kreeg Trauner evenwel steeds minder te doen.

David Hancko – 8: Hancko begon helemaal niet zo lekker aan de wedstrijd. Hij liet zich een paar keer makkelijk uitspelen en was onzuiver in de passing, maar toen schoot hij de 2-0 binnen… Het was een welkom steuntje in de rug voor de hardwerkende Slowaak, die daarna veel beter speelde.

Marcos López – 7: Het was pas zijn tweede optreden voor Feyenoord, maar López lijkt zich al helemaal thuis te voelen in De Kuip. Met een assist droeg hij bij aan de fraaie zege.

Quinten Timber – 6,5: Timber was nog wat zoekende naar zijn rol, leek het. Soms liet hij zien wat hij in zijn mars heeft, maar hij was veel minder aanwezig dan de andere middenvelders.

Javairo Dilrosun – 7,5: De schijnwerpers waren dit keer wat minder op Dilrosun gericht, maar de eenmalig Oranje-international toonde bij vlagen zijn inzicht, dribbel en vernuft aan de bal. Zo ook door in één keer door te spelen bij de 4-0. Op tien lijkt hij zich net zo goed te voelen als aan de zijkant.

Orkun Kökcü – 8: Kökcü straalt het vertrouwen uit dat hij wel raad weet met de bal. Met een listige vrije trap stond hij aan de basis van de 1-0 en dat bleek de opmaat voor een zeer sterk optreden.

Alireza Jahanbakhsh – 8,5: Zijn treffers vielen met wat geluk, maar het gaf de Iraanse buitenspeler een flinke boost. Dat bleek wel uit zijn technische hoogstandje na rust. Jahanbakhsh zag een derde goal worden afgekeurd, maar komt hij alsnog los in De Kuip?

Danilo – 7,5: Hij was het eindstation van een schitterende aanval in aanloop naar de 3-0. De Braziliaan bood zich sowieso vaak aan om te kaatsen en te helpen in het aanvalsspel.

Oussama Idrissi – 8: Bij Idrissi lukte in de openingsfase niet veel en fans zagen de bui alweer hangen, maar wat vervolgens wél lukte was een fraaie assist met de hak. Vervolgens had hij ook een grote rol bij de derde goal én schoot hij in de slotfase van afstand de 6-0 binnen.

Invallers
Quilindschy Hartman – 6,5: Hartman kwam tien minuten na rust in het veld. Zonder echt op te vallen, zat de jongeling er een paar keer goed tussen.

Patrik Walemark – 7: Komt het door de concurrentiestrijd? Alle buitenspelers van Feyenoord beginnen te leveren. Zo ook Walemark, die een heel fraaie assist gaf op Gimenez.

Santiago Gimenez – 7: Tegen Lazio scoorde hij al twee keer en tegen de Oostenrijkers was het ook al snel raak met een goede kopbal. Daarmee blijft Gimenez scoren als invaller.

Mats Wieffer – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Ezequiel Bullaude – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Arne Slot – 8: De hand van de trainer is duidelijk zichtbaar bij dit Feyenoord. De Rotterdammers zijn een bijzonder dynamisch en vloeiend geheel. Sturm Graz werd bij vlagen zoek gespeeld door de mannen van Slot.