'Onaangenaam verrast' RKC meldt straffen Vaessen en Kramer in stevig statement

'Onaangenaam verrast' RKC meldt straffen Vaessen en Kramer in stevig statement

16-09-2022 11:38
117

Etienne Vaessen en Michiel Kramer hebben een geldboete van duizend euro en voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd opgelegd gekregen. Dat maakt RKC Waalwijk bekend. De club gaat niet in beroep tegen de straf.

De aanklager betaald voetbal stelde deze week een vooronderzoek in naar de uitspraken van Vaessen en Kramer na de omstreden beslissing van scheidsrechter Serdar Gözübüyük om PSV in de blessuretijd een strafschop toe te kennen, waarna de Eindhovenaren met 1-0 wonnen. Vaessen en Kramer noemden het een 'topclubpenalty', 'een regelrechte schande' en 'een goedmakertje'.

Het vooronderzoek was een 'onaangename verrassing', meldt RKC. 'Na het indienen van de verklaringen duurde het tot gistermiddag alvorens door de aanklager het schikkingsvoorstel werd verstuurd.' Vaessen en Kramer zijn bestraft met een geldboete van duizend euro en een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd met een proeftijd van één jaar. RKC gaat onder protest akkoord.

'Ondanks het feit dat wij deze straf buitenproportioneel vinden, hebben wij besloten om hiermee akkoord te gaan. De focus moet op voetbal en de voor RKC Waalwijk komende wedstrijden in de Eredivisie', luidt de verklaring op de clubsite. 'De reacties afgelopen week van verschillende stakeholders binnen het voetbal waren wat ons betreft veelzeggend. Ook intern bij de KNVB deden ons andere geluiden toekomen dan dit teleurstellende schikkingsvoorstel van de aanklager doet vermoeden.'

RKC gaat de zaak 'bespreekbaar maken'. 'Waarbij wij ons afvragen of dit de manier is hoe wij hier als betaald voetbal in de toekomst mee om wensen te gaan. Of het schikkingsvoorstel consequenties gaat hebben voor het al dan niet ter beschikking stellen van Etienne Vaessen en Michiel Kramer voor de media, gaan wij intern bekijken. Hoe spijtig dit ook is, wij kunnen het risico niet lopen dat wij een belangrijke speler gaan missen vanwege de voorwaardelijke straf die gegeven is door de manier waarop de aanklager schijnbaar naar deze interviews kijkt.'