Overmars maakte zich schuldig aan grensoverschrijdend gedrag bij Ajax-speelsters

Overmars maakte zich schuldig aan grensoverschrijdend gedrag bij Ajax-speelsters

16-09-2022 13:43 Laatste update: 13:50
237

Speelsters van Ajax Vrouwen hebben in het verleden te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars. Drie oud-speelsters van de Amsterdamse club doen in gesprek met Het Parool hun verhaal.

Een van de speelsters werd in de fysioruimte betast door Overmars, die ten tijde van het voorval de functie van directeur voetbalzaken bekleedde in Amsterdam. "Hij deed het af als grap, maar zo werd het niet beleefd", zegt een van hen tegen het medium. Volgens twee van de speelsters, die anoniem blijven, meldde Overmars zich vaker in de fysioruimte. Deze ruimte gold als safe space voor de Ajax Vrouwen, omdat de speelsters soms zonder shirt of broek op de massagetafel lagen. Ook de trainer kwam niet ongevraagd in de fysioruimte.

"Ik wist van een paar speelsters dat ze ervaringen hadden die niet in de haak waren", vult een andere oud-speelster aan. Via zijn nieuwe werkgever, Royal Antwerp FC, laat Overmars weten niet te willen reageren op de aantijging. Merel van Dongen, tussen 2015 en 2018 speelster bij Ajax, benadrukt geen negatieve ervaringen te hebben met Overmars. "Maar je hoorde weleens wat. Hij maakte weleens een opmerking waarvan je dacht: niet zo netjes, niet professioneel. Hij zag ons niet alleen als werknemer, maar ook als flirtmateriaal."

Het Parool heeft ook andere oud-speelsters van Ajax Vrouwen gesproken. Zij stellen het voorval enkel bij gerucht te kennen. 'Een enkeling wil het bevestigen noch ontkennen', klinkt het.