'Kenneth noemde het 'supergaaf', Remko reageerde wat nuchterder'

'Kenneth noemde het 'supergaaf', Remko reageerde wat nuchterder'

16-09-2022 14:54
60

Alfred Schreuder is niet verwonderd door het feit dat Louis van Gaal acht Ajax-spelers heeft opgenomen in zijn definitieve Oranje-selectie. De bondscoach selecteerde in totaal 25 spelers.

Kenneth Taylor en Remko Pasveer debuteren bij het Nederlands elftal. "Ze zijn natuurlijk hartstikke blij. Voor hen is het prachtig. Voor het eerst erbij en het is ook nog verdiend", zegt Schreuder op het persmoment in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen AZ. "Kenneth noemde het 'supergaaf', Remko was wat nuchterder. In zijn hart zal hij ook heel blij zijn. Hij mag er ook trots op zijn."

Schreuder staat er niet van te kijken dat Ajax hofleverancier is met acht spelers. "Nee, nadat ik de voorselectie had gezien, vind ik het niet echt verrassend." Ter vergelijking: PSV levert alleen Cody Gakpo af aan Oranje. "Ik heb eerlijk gezegd nog niet naar PSV gekeken. Het is een groot verschil, dat klopt, maar ik denk ook dat wij meer Nederlandse spelers in onze selectie hebben", aldus Schreuder.

Brobbey overleefde de schifting niet en meldt zich bij Jong Oranje. Schreuder proeft geen teleurstelling bij zijn spits. "Brian doet het prima de afgelopen weken. Hij pakt het prima op, vandaag op de training ook weer. Ik merk verder niets aan hem."