Schreuder denkt aan andere rol voor Ocampos: 'Proberen creatief te denken'

Schreuder denkt aan andere rol voor Ocampos: 'Proberen creatief te denken'

16-09-2022 15:39
62

Lucas Ocampos kwam op het allerlaatste moment alsnog op huurbasis over van Sevilla naar Ajax, maar een basisplek in Amsterdam heeft de Argentijn nog niet kunnen veroveren. Volgens Schreuder is dat ook niet de fout van de aanvaller, de vorm waarin Ajax nu speelt is voor de speeltijd van Ocampos niet ideaal.

Schreuder probeert de nieuwe aankoop toch kans op speeltijd te gunnen en daarom kijkt hij naar andere posities dan de gebruikelijke van Ocampos. "We hebben vandaag op de training veel door gewisseld en ik zie misschien wel een positie waarop hij ons kan helpen. Welke dat is ga ik natuurlijk niet zeggen, maar we proberen altijd wel creatief te denken. Wat past bij iemand zijn kwaliteiten en de vraag of we veel aan de bal zullen zijn is iets wat daarbij altijd meespeelt."

Ocampos moet het tot nu toe doen met verschillende invalbeurten sinds zijn hectische aankomst bij Ajax. Echt indruk maken deed hij in die invalbeurten ook nog niet direct. "Lucas had misschien verwacht iets meer te spelen, maar het elftal is sinds zijn komst in een bepaalde vorm gekomen. Daardoor pas je als trainer niet snel iets aan. Dat is misschien niet leuk voor hem, maar het draait bij ons om het team."

Tegen Liverpool bleef Ocampos negentig minuten op de bank. Uiteindelijk werd die wedstrijd met 2-1 verloren. "Liverpool was die avond gewoon top", vindt Schreuder als hij terugkijkt op de wedstrijd van dinsdag. "Wij waren niet echt in onze beste doen, maar daar proberen we natuurlijk van te leren."