'Amerikaanse zakenman wil Premier League-promovendus in oktober direct overnemen'

'Amerikaanse zakenman wil Premier League-promovendus in oktober direct overnemen'

16-09-2022 20:17 Laatste update: 20:41
36

Amerikaans zakenman Bill Foley wil in oktober de Premier League-promovendus AFC Bournemouth overnemen. Foley is onder meer eigenaar van de hockeyploeg Las Vegas Golden Knights en is volgens de BBC al akkoord met de Engelse club over de prijs. 

Naast het akkoord van de prijs heeft het imperium van Foley ook een exclusiviteitsregeling getroffen met Bournemouth. The Cherries promoveerde in mei van dit jaar naar de Premier League nadat het tweede werd in de Championship. Momenteel is de club in handen van de in Rusland geboren Maxim Demin. 

Foley hoopt eind oktober alle papieren rond te hebben voor de aanschaf van de promovendus. Het zal zeker niet de eerste keer zijn dat een Amerikaanse investerdeer in de Premier League terechtkomt: Todd Boehly nam onlangs Chelsea FC over. Liverpool, Manchester United, Arsenal, Aston Villa, Crystal Palace, Fulham, Leeds, West Ham and Manchester City hebben ook allemaal Amerikaanse investeringen in de club zitten. 

Interim-trainer Gary O'Neil zei niets te weten van een dergelijke overname. "Ik heb niets gehoord aan mijn kant", stelde O'Neil op het persmoment voor het duel van zaterdag, wanneer Bournemouth Newcastle United treft. "Wij werken alleen aan ons voetbal en zorgen dat we fit en scherp zijn."