ADO stunt op bezoek bij PEC, Eindhoven verspeelt overwinning in de blessuretijd

16-09-2022 22:00 Laatste update: 23:11
74

ADO Den Haag heeft vrijdagavond gestunt door PEC Zwolle met 1-2 te verslaan. In de eerste helft kwamen de bezoekers met een gelukje langszij, maar in de tweede helft sloeg de ploeg van Dirk Kuyt toe en werd de voorsprong niet meer weggegeven. Het goed presterende FC Eindhoven zat thuis op rozen tegen Roda JC, maar kreeg in de slotfase twee treffers tegen.

PEC Zwolle - ADO Den Haag 1-2
PEC begon als topfavoriet aan het duel en de ploeg van Kuyt had in de eerste helft weinig te vertellen. De thuisploeg kwam na een klein half uur op voorsprong door een treffer van Thomas van den Belt. ADO was de mindere in de eerste helft, maar de bezoekers kwamen op slag van rust langszij door Thomas Verheydt.

In de tweede helft dacht PEC op voorsprong te komen, maar werd de treffer van Apostolos Vellios afgekeurd wegens buitenspel. Na ruim een uur spelen maakte Bart van Hintum een blunder van jewelste en tikte de PEC-speler de bal in het eigen doel. De Blauwvingers herstelden niet meer van die klap, waardoor ADO een knappe 1-2 uitzege boekt op bezoek bij de koploper. PEC pakt geen punten, maar blijft bovenaan staan in de Keuken Kampioen Divisie. ADO klimt naar plek dertien.

FC Eindhoven - Roda JC 3-3
FC Eindhoven leek goede zaken te gaan doen, maar liep in de blessuretijd nog tegen een fikse tegenvaller op. De thuisploeg kwam na ruim tien minuten op voorsprong door Mawouna Amevor en verdubbelde de voorsprong vlak voor rust door Evan Rottier. In de tweede helft deed Dylan Vente echter iets terug. Roda JC was zeker niet de mindere, maar de wedstrijd leek gespeeld na de 3-1 van Ozan Kökçü, na ruim een uur spelen.

In de voorlaatste minuut wist Roda echter de aansluitingstreffer te maken op naam van Jamie Mpie en was het geloof volledig terug bij de ploeg uit Kerkrade. In de blessuretijd wist Vente zelfs voor zijn tweede treffer te zorgen en de stand op 3-3 te bepalen. Door het gelijke spel pakt FC Eindhoven niet de koppositie van PEC af en blijft de ploeg op plek twee staan. Roda staat op plek vier.